torstai 26. helmikuuta 2015

12. APE: Yrittäjyys

27.2.2015 Perjantai

Viimeinen APE-sessio: yrittäjyys

Viime keskiviikkona pääsimme tutustumaan yrittäjyyteen ihan erilaisten opetusmetodien siivittämänä. Pääsimme  tutustumaan mikä on Polar Pitching- sijoitustapahtuma Oulussa. Yrittäjät pitivät puheensa avannossa. Aikarajaa ei ollut. Meillä opiskelijoilla oli 1 miljoonan edestä euroja, jotka saimme kuvitteellisesti sijoittaa eri yritysten kesken. 





Yritysvierailu

Lisäksi saimme kuunnella hautaustoimiston yrittäjän haastattelun. Yrittäjän palopuheosuus oli melko sekava ja tämä mielestäni johtui siitä, ettei yrittäjältä oltu pyydetty esivalmistelumateriaalia, jonka puitteissa olisi voinut puheensa pitää. Kun itse otin yritysvierailijoita opetusharjoitteluun, niin kukaan ei jäätynyt ja veikkaan, että tuossa oli suuri syy siihen. Tietty myös esiintymiskokemus on aina plussaa, eli yrittäjän pitäisi olla sellainen, joka selviää tilanteesta kuin tilanteesta ja on sanavalmis. Myös yrittäjän kanssa olisi voinut käydä AC-hommat läpi ennen sessiota, eli tietää miten äänen saa kuuluviin ja tietää miten toimia AC:ssa. Tuntui, että nuo hoidettiin tuossa opetustuokion ohessa. 


Yrittäjyydestä koppeja

Todella rento meininki ja yrittäjyydestä jäi mieleen monta asiaa:
  • Aina kannattaa yrittää
  • Yrittäjä on vapaa omiin päätöksiin, töitä se vaatii, mutta myös antaa.
  • Yrittäjänä on hyvä olla kattava yleistieto, varsinkin kielitaito, kirjoitustaito ja matematiikka ovat plussaa.
  • Yrittäjyyttä kannattaa opettajanakin nostaa esille opetuksessaan ja ottaa elementtejä, joilla opiskelijat joutuvat positiivisesti kohtaamisiin yrittäjyyden kanssa. Tämä on mielestäni järkevää, sillä jollekin saattaa näin ollen avautua silmät yrittäjyyttä kohtaan ja opettajana on hyvä tukea omalla alallaan tätä mahdollisuutta.


Tuutorin rohkea heittäytyminen

Maarit-tuutorimme näytti miten opettaja on valmis haasteisiin. APE12-tiimi oli antanut hänelle esitehtäväksi avantouintiharjoituksen. Maaritin piti käydä 10 kertaa avannossa ennen opetussessiota. Maarit oli toteuttanut tämän lumihankiuimisella, totuttautumisella ja viimein itse avantouinnilla. Todella rohkea veto!!!



Omia kommentteja opetussessiosta

Opetustuokio oli kaiken kaikkiaan todella rento ja tykkäsin siitä. Oivallinen lopetus APE-sessioillemme. Toisaalta opetussession jälkeen oli melko tyhjä fiilis, kun jäi miettimään, että muutaman kirjoitustyön jälkeen homma olisi vähän niinku tässä :). Positiivista, mutta toisaalta haikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti